Започва строителството на новата зала по борба на Станка Златева в Сливен

16:58, 27 фев 17 / Спорт 25 1075 Шрифт:
Автор:

Първата копка на строежа на залата по борба на многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка Станка Златева ще бъде направена на 1 март. Това съобщи за Topnovini.bg титулуваната състезателка и настояща треньорка на националния отбор за кадетки.

За повода в Сливен ще пристигне бившият спортен министър Красен Кралев.

„На 1 март,  в 12 часа, правим първа копка на залата. Започва строителството. Има 130 дни за завършване на първия етап”, поясни още Златева и добави, че са поканени много гости, бивши министри, общинското ръководство, спортисти, треньори и деятели.

Снимка:Topnovini.bg

След решение на ОбС Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”.  Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1.250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

За залата Министерството на младежта и спорта отпусна за построяване 630 хил. лева, припомни Златева. Ообщината няма финансов ангажимент към новото строителство.

 „Надявам се като завършим първата, да има продължение по проекта и да реализираме  втория етап”, каза още Златева. Тя сподели, че в Спортен клуб по борба „Станка Златева" тренират  около 12 състезатели, от 3 до 7 клас. Амбицията е за следващата година да осъществи прием в Спортно училище „Димитър Рохов” Слив

 Клубът вече  има първите си медалистки от Държавните първенства. Това са Назифе Сафи и  Катерина Дойчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама