Планинското „Българка” събира на старт най-добрите пилоти

18:43, 30 май 17 / Спорт 25 1001 Шрифт:
Автор:

12-то издание на високопланинското автомобилно състезание „Българка” събира на старт близо 50 участници. Състезанието е традиционно за Сливен и се организира от АСК „Булсим”.  То е трети старт от планинската надпревара и ще се проведе на 3 и 4 юни.

Сред заявените участници са  едни от най – изявените пилоти като  Христо Манолов,  Илия Царски  и др. Сливен се представя с осем състезатели.

Подготовката за надпреварата е към края си, обявиха  организаторите Стефан Чолаков и Стефан Хаджилуков. По думите им и тази година, както и през миналата, не получават помощ от общината, което налага сами и с подкрепата на приятели и съмишленици  да организират провеждането на автомобилната надпревара.

По програма техническият преглед на заявените автомобили ще се извърши от 8.30 до 11.30 часа, на 3 юни, в центъра на града..

Официалното откриване на състезанието ще бъде в 12 часа пред паметника на Хаджи Димитър.

Тренировките за място са в събота, 3 юни, от 14:00 часа в местността „Абланово”, а състезанието е в неделя, 4 юни, от 10:30 часа. Трасето се затваря един час преди това.

И тази година пилотите ще карат в три манша. Дължината на трасето е 4 200 метра, с денивелация старт – финал 230  метра.

Награждаването на победителите се очаква да бъде около 14 часа на 4 юни в м.Абланово.

Многобройната публика,  която по традиция посещава това състезание, е необходимо да се съобрази с изискванията по безопасност - да не се преминава по състезателното трасе и да се наблюдава в отредените и обезопасени участъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама