Фреди Люнберг става треньор в ''Арсенал''

16:50, 21 авг 18 / Спорт 25 1117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата на ''Арсенал'' Фреди Люнберг се завръща на работа в клуба. Той ще поеме младежите до 23 години, пише вестник Sun.

Двукратният носител на титлата във Висшата лига не успя да изведе младите "топчии" до победа в първия си мача начело на тима, след като загуби от ''Манчестър Сити'' с 5:6.

Люнберг игра цели 11 години за отбора от Северен Лондон, обличайки фланелката с червен-бял цвят цели 325 пъти между 1998 и 2007г. Най-паметният му сезон от всички обаче бе този през 2003/2004г., когато се роди легендата за "Непобедимите" - сезонът, в който тимът на Арсен Венгер не загуби нито един мач по пътя към титлата.

Също така шведът има 75 участия с националния отбор на своята родина. След като напусна ''Арсенал'', Люнберг прекара един сезон в ''Уест Хем'', преди да потегли към САЩ. Последователно игра в ''Сиатъл Саундърс'' и ''Чикаго Файър'', след което отново се върна на Острова, за да парафира с шотландския ''Селтик''.

По-късно се впусна в авантюри в Япония (Шимицу С-Пулс) и Индия (Мумбай Сити), преди през 2014г. окончателно да окачи бутонките на стената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама