24 екипажа ще участват в „Автокрос Девня 2018“

08:45, 25 авг 18 / Спорт 25 1029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният състезател Сергей Лоси от Молдова ще участва в Петия кръг на националния шампионат по Автокрос, който ще се проведе в Девня на 25 и 26 август. Това съобщи Владимир Ненков от организационния комитет на състезанието.

Общо 24 екипажа ще мерят бързина и умения в зрелищната офроуд надпревара в живописната местност Глиган чешма, където текат последни приготовления на 1100-метровото трасе.

Различното тази година е, че в „Автокрос Девня 2018“ ще участват и състезатели с автомобили от серия „Туринг“ (4x4), обясни Ненков. Иначе традиционно надпреварата ще се проведе в две дивизии – „Бъги“ (за двигатели до 1600 куб. см), в която ще се състезава и Лоси, и „Супербъги“ (над 1600 куб. см).

За трета поредна година Община Девня домакинства на кръг от Националния шампионат по автокрос, като за първи път отговаря изцяло за организацията и логистиката на събитието.

Стартът ще бъде даден в събота, 25 август, от 13 часа, когато ще се разиграят квалификациите, а от 10 часа в неделя започват финалните надпревари. Автокросът ще завърши с церемония по награждаване на победителите и на техните подгласници.

Специален гост на състезанието ще бъде председателят на Комисията по автокрос към Българската федерация по автомобилен спорт Румен Костадинов.

„Автокрос Девня 2018“ е едно от трите събития, с които Девня ще отбележи 49 години от обявяването ѝ за град.

Навръх годишнината, 27 август, на откритата сцена в централния градски парк ще се проведе фолклорен концерт на ансамбъл „Добруджа“, който ще започне в 18 часа.

Следващата вечер, в 20:30 часа, сцената ще посрещне и пътуващото лятно кино на БНТ-1, което ще представи на девненската публика филма „Слава“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама