Любо Ганев: Пред пълна зала с българи на отбора му растат крила и целта е изпълнима

15:50, 27 авг 18 / Спорт 25 1513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не е важно кой отсъства, а кой е в отбора. Няма промяна във финалната ни цел. Тя е класиране във финалната шестица в Торино. Целта е напълно изпълнима. Когато отборът ни играе пред българска публика, няма непостижими цели. Особено когато играе във Варна. Няма по-топла и всеотдайна от варненската публика. Мисля, че имаме шанс да се справим с всички отбори по време на първата фаза. След това ще ни предстоят още три тежки мача в София, като със сигурност ще дойде още някой много силен отбор, но заедно с подкрепата от трибуните целта може да бъде постигната. Всички момчета са надъхани. Казал съм им: „Искам да си оставите душата и сърцето на игрището.“ Сигурен съм, че и публиката ще си остави сърцето заедно с отбора. Когато играем пред пълна зала, на отбора му растат крила.“ Това заяви волейболната легенда и настоящ вицепрезидент на БФВолейбол Любо Ганев по повод стартиращото на 9 септември световно първенство за мъже, на което България и домакин заедно с Италия.

Златната световната купа, за която ще се борят най-добрите волейболисти на планетата по време на шампионата през септември, завърши своята обиколка из България с мащабно събитие край НДК в центъра на София. Най-желаният трофей беше представен лично от легендите Любо Ганев, Борислав Кьосев и Евгени Иванов–Пушката. Бляскавата купа тежи 9 кг, висока е 43,88 см. 12 отделни елемента се обединяват, за да създадат формата на топка във вътрешността на трофея. Следващото място, на което българите ще могат да я видят, е залата по време на мачове от световното първенство в България между 9 и 30 септември.

„Аз съм доволен, защото няколко десетки хиляди души имаха шанс да се снимат с тази купа, която световният шампион ще вдигне на 30 септември. По време на този „Трофи тур“ виждахме много деца, които са бъдещите волейболисти. Интересът е много голям. Целта с предстоящото домакинство на световно първенство не е само, че искаме да напълним залите, но и да оставим наследство на всички тези деца, че занимавайки се с волейбол, могат да станат като техните идоли", добави Любо Ганев.

“Надявам на 1 октомври тази купа отново да бъде тук в София и зад нея да са актуалните български национални състезатели! Наистина им го пожелавам от все сърце“, сподели друг голям български волейболист от близкото минало Евгени Иванов–Пушката. „Очаквам да се получим голям волейболен фестивал и да се заинтересуват много хора. Надявам се, че момчетата ще дадат всичко от себе си, надявам се да бъдат здрави и резултатите ще дойдат. Някои имена ще отсъстват в състава, но ще има шансове за други. Мотивацията е най-важна в такива шампионати", допълни Евгени Иванов.

„Аз мога само да пожелая на нашия отбор да се класира на първо място и както каза Евгени - да се съберем всички отново край световната купа“, каза Борислав Кьосев.

 

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама