Каква е последната мода във F1?

21:00, 30 авг 18 / Спорт 25 1285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-високотехнологичният спорт на планетата винаги и бил по силите предимно на богатите, но през последните години открито се говори за “платени пилоти”. Този термин описва все по-често срещаният сценарии, при който даден пилот намира място в големи отбори благодарение на бюджетите, с които разполага, а не на таланта и способностите си.

В последните две години обаче тази тенденция рязко се промени с влизането на канадеца Ланс Строл във F1. Той е син на модния магнат и милиардер Лорънс Строл, който в желанието си да осигури перспективно място на сина си в F1 организира закупуването на фалиралия отбора Форс Индия.

Ларънс Строл обаче не е единственият милиардер с такива претенции. Руският бизнесмен Дмитрий Мазепин също е направил предложение за закупуването на Форс Индия и не е доволен от начина, по който са разгледани офертите от назначения синдик. Мазепин е силно приближен на Путин, разработва полезните изкопаеми в Урал и по непотвърдени данни де факто притежава половин Урал. Синът му Никита се състезава в F2 и категорично върви към F1. Спорът между милиардерите тепърва ще се разглежда от властите, но едно е сигурно - досега богатите татковци се надпреварваха кой пръв да ангажира даден отбор за сина си, новата мода е кой да купи цял отбор във F1 за сина си.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама