Продължава фрезоването на асфалта по пътя София-Своге

07:50, 04 сеп 18 25 984 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава фрезоването и почистването на настилката в участъка от път II-16 Своге - София. Дейностите се извършват без спиране на движението в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост предвид извършващите се строителни работи.

След като приключи в сряда (5 септември) ще започне преасфалтирането и движението по път II-16 Своге - София ще бъде спряно.

Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София - Монтана и след това път III-164 Своге - Искрец - Бучин Проход. Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов през следващате седмица ще бъде направена инспекция на пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на участъка от път II-16 Своге - София. В инспекцията ще участват експерти от АПИ, Института по пътища и мостове и външни одитори по пътна безопасност. На целия близо 82-километров участък на път II-16 Мездра - Ребърково - Елисейна - Своге - Нови Искър, ремонтиран от Сдружение „Трейс Своге“, ще бъдат взети асфалтови проби от цялото трасе, за да се провери качеството на положения асфалт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама