НФСБ остава във властта, но иска промяна на модела на управление

12:26, 03 сеп 18 / Политика 25 1556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НФСБ ще гласува против оставките на минисрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Това заяви Валери Симеонов на брифинг. НФСБ изисква решителна промяна в начина на управление, ускоряване изпълнението на заложените задачи в управленската програма, добави Симеонов.

Председателят на НФСБ ще постави на първото заседание на коалицията въпросите за начина на управление, пише в декларацията на НФСБ. Има диалог, има коалиция, няма диалог, няма смисъл, каза още Симеонов.

„Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения”, заяви Валери Симеонов.

„Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, насъскани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи”, каза още Симеонов.

По думите му желанието да се угоди на всеки води до неубедително управление и риск от неизпълнение на управленската програма на коалицията.

„Стабилността на коалиционното управление е застрашена и от непрекъснатите атаки срещу всички предложения на НФСБ в парламентарната група от страна на партньорите в коалиция „Обединени патриоти”. Провежда се масирана медийна кампания за оклеветяване и очерняне на НФСБ, каквото не провежда дори основният ни политически опонент ДПС”, каза още Валери Симеонов.

Той оцени темповете, с които се изпълнява подписаната програма за управление като незадоволителни.

Коалиционните партньори ще обсъдят следобед промените в кабинета. Напрежение между тях предизвикаха оставките на трима министри, поискани от премиера Бойко Борисов заради тежката катастрофа край Своге, отнела живота на 17 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама