Топ треньори от Европа призовават УЕФА да махне "гол на чужд терен"

14:50, 05 сеп 18 / Спорт 25 1475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Треньорите на водещите европейски клубове излязоха с предложение до Европейската футболна асоциация (УЕФА) да преразгледа правилото за "гол на чужд терен", което носи предимство в елиминационната фаза на турнирите. Това разкри пред агенция Ройтер заместник-генералния секретар на централата Джорджо Маркети.

Във вторник се състоя традиционната среща на треньорите на водещите европейски клубове с ръководители на европейския футбол и на нея бяха обсъждани въпроси, които касаят развитието на футболната игра.

"Треньорите смятат, че да се вкарат голове като гости днес не е така трудно, както е било в миналото, когато футболът е бил съвсем различен. Затова те смятат, че правилото за "класиране напред с повече голове на чужд терен" трябва да се преразгледа. Тяхното мнение е, че значимостта на това да отбележиш като гост изобщо не е такава, както по време на въвеждането му.

Правилото за класиране напред с повече голове на чужд терен важи при равенство в общия резултат, когато двата отбора са спечилили мачове с еднаква разлика. То се въвежда за първи път в турнира за Купата на носителите на купи през сезона 1965/1966. При ново равенство и в такъв случай се изпълняват дузпи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама