МВР с подробности от проверката на катастрофата с бащата на президента в Харманли

14:05, 07 сеп 18 25 2166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР показа пълен видеозапис на катастрофата в Харманли, в който е участвал бащата на държавния глава Румен Радев - Георги Радев.

От вътрешното ведомство заявиха, че са констатирани поредица от нарушения още от първия момент на случването на инцидента. Още след пристигането на двамата полицаи, движението не е било обезопасено и трафикът не е бил отклонен, така че да се работи спокойно по уточняването на ситуацията. На записа се вижда и, че малко по-късно, при патрула на пътната полиция, идва и кметът на Харманли. От МВР обаче не разясниха какво е наложило появата му и дали е случайна. От там обаче уточниха, че в хода на проверката полицаите не са споделяли да им е оказван натиск.

На показания видеозапис се вижда още, че мястото на инцидента се обезопасява час и половина след пристигането на полицията. Тогава се слагат ограничителни конуси, които обаче не възпрепятстват движението около мястото на катастрофата. Също никой от полицаите не е взел показанията на свидетели на катастрофата, а такива е имало, обясниха от МВР.

Случаят се проверява и от прокуратурата, а дисциплинарно производство е назначено от директора на Областната дирекция на полицията в Хасково. След дисциплинарната проверка ще стане ясно и да ли ще има още наказани полицаи по случая, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама