Кое донесе късмет на националите по футбол?

10:45, 10 сеп 18 / Спорт 25 2380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България победи Словения и Норвегия в първите си два мача от новосъздадения турнир на УЕФА Лигата на нациите. И ако в първия мач тотално надиграхме словенците, в срещата с викингите момчетата на Петър Хубчев определено изпитаха трудности и разчитаха и на късмета си.

Фенове коментират, че късметът се е усмихнал на нашите след смяната на екипите им. От началото на новия турнир българският национален отбор по футбол играе с нов модел тениски, произведени от ново от испанския бранд Joma.

Макар компанията да не е сред лидерите в производство на екипировка и моделите й да изостават от тези на Adidas и NIKE, новите екипи на националите са сред най-добрите в последните години. Те са революционни и по друга причина - за първи път от години логото на БФС липсва на фланелките и гащетата на футболистите.

Футболната централа от години търпеше критики, тъй като емблемата й бе изключително ретроградна и дори не се надграждаше, както правят например швейцарци и французи. В годините след като Борислав Михайлов застана начело на Съюза логото бе леко променено в частта с трибагреника. Така феновете вече нямаха повод да го наричат "лопатата".

През 1997-а националите ни за първи път в съвременната история на отбора смениха емблемата на БФС с герба на България. Поради промени в нормативната уредба обаче нямаше как да продължат да излизат с герба на гърдите си.

От миналата година, вероятно готвейки промяната, БФС и Joma сложиха на екипите и старото лого, и ново такова - с лъв в червен щит. Всичко това бе подкрепено с лека рекламна кампания и маркетингово налагане на зелен "революционерски" резервен екип на отбора.

От началото на септември обаче емблемата на футболния съюз тотално изчезна за сметка на новото лого. Първоначалните коментари от феновете са по-скоро положителни, а в екипите се забелязва и бродерия с трикольора и мотив, характерен за народни носии.

Новите тениски имат и ретро-полъх от далеч по-славни времена на отбора. Екипите с новия дизайн вече са налични в официалния магазин на БФС, на цена от 89 лева. Има възможност и за поръчка с номер по желание и собствено име. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама