„Фермата“ e най-гледаното риалити шоу с над 1 милион зрители в първия си епизод

16:40, 11 сеп 18 / Любопитно 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев започна мисията си на обединител във „Фермата: Съединение” пред над 1 милион зрители. По данни на ГАРБ* първият решаващ сблъсък между отборите на тукашните и емигрантите е събрал близо 45% от всички зрители пред екрана, спрямо 21%, които са проследили старта на конкурентното риалити шоу по Нова. Пикът на зрителския интерес е в 22:00 часа, когато изхода от първия дуел във „Фермата“ са гледали 1 370 000 зрители.

Събитията във „Фермата“ привлякоха интереса и на зрителите от всички възрастови групи в понеделник вечер. 41% от аудиторията 18-49 е гледала петте битки от дуела между родолюбеца Георги и емигранта Симеон, спрямо 25%, избрали конкурентното шоу в същия часови интервал. „Фермата“ спечели огромен брой фенове и сред младите зрители (18-34) – близо 43%, спрямо 26% за NOVA в същата таргет група.

Появата на специалния 22-ри участник – Йордан Йовчев на Арената преди началото на извънредния двубой във „Фермата“ 4 предизвика еуфория сред двете групи фермери, които станаха на крака, за да покажат уважението си към личността и таланта на гимнастика. Като вдъхновител и обединител на двата отбора Йовчев не избра страна в дуела и предпочете да сменя агитките за всяка битка. Той мотивира позицията си с обяснението, че е усетил от първо лице какво е да си емигрант, защото вече години наред разпределя времето си между САЩ и България.

Яростната битка между претендентите за първи фермер на седмицата – Георги от отбора на тукашните и Симеон от тима на емигрантите, завърши с резултат 11:4 за Георги. Победата донесе на отбора му пищно тържество, както и правото да изберат изчистената бяла къща, в която да се нанесат за първите четири седмици, в които ще съществува разделението между двете групи българи. Георги стана и първият „Фермер на седмицата“. Загубилият Симеон получи за отбора си вечеря с консерви боб и русенско варено и правото да живеят във все още необитаемата кафява къща, както и задължението да разчистят 10 кубика отпадъци от общия двор на фермата. Въпреки умората, отборът на емигрантите успя да се справи със задачата и с помощта на своя вдъхновител Йордан Йовчев, до изгрев слънце бяха изчистили двора.

В епизода във вторник вечер шефът на фермата Георги ще трябва да съобщи решението си кои са първите ратаи, а Йордан Йовчев ще се възполва от правомощията на ролята си и ще имунизира от дуел и ратайство двама участници, по един от всеки отбор. Георги ще отвори вратите на Фермата и за първите гости – стопаните Бети и Николай, които вече трета година ще напътстват участниците във фермерската работа, ще им дават задачи и ще ги оценяват.

Освен по-голяма зеленчукова градина, за която да се грижат, и много повече строителна работа участниците във „Фермата: Съединение” ще изучават по-сериозно българска история и ще се стараят повече в овладяването на традиционни занаяти и обичаи. За целта основно място във „Фермата” 4 имат класната стая, в която Иван Кънчев от сдружение „Българска история” ще преподава и изпитва новите фермери, както и помещението за занаяти, в което бабите от с. Драглище ще дават важни инструкции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама