Уволнение и наказания на Летище София заради непроверените пътници от Ливан

13:05, 13 сеп 18 / Общество 25 588 Topnovini
1

Служител от дирекция „Сигурност“ на Летище София е бил уволнен заради случая с непроверените пътници от Ливан. Това стана ясно от съобщение на държавното дружество.

Супервайзори и началници на отдели пък са наказани с предупреждение за уволнение, забележка и понижение в длъжност.

Припомняме, че на 3-ти септември пътници от Ливан са влезли в ЕС без проверка на Летище София.

Само от началото на годината на Летище София се натрупаха редица „инциденти”, при които група пристигащи хора не са проверени. На 20-ти март тази година, след като близо 10 служителя на Гранична полиция напуснаха постовете си, около 40 души, пристигащи от Франция, влязоха в страната ни без проверка. За сериозното нарушение последваха и сериозни мерки от страна на институциите, като петима служителя бяха уволнени, един напусна сам, а други 13 понесоха дисциплинарни наказания.

Няколко месеца по-късно пък Гранична полиция не беше разбрала за частен самолет, пристигнал от Габрово и отлетял за Гърция отново без проверка. Тогава шефът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков обясни, че ако самолетът не е бил толкова малък, може би е щял да бъде забелязан. В крайна сметка се оказа, че проверен е бил само пилотът на частния самолет, а четиримата пътници са прекарали над един час в помещение на летището, след което спокойно са отлетели към Гърция.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.