Световна титла за гимнастичките ни на обръч

16:00, 16 сеп 18 / Спорт 25 1733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели златните медали на съчетанието с обръчи по време на течащото в момента в София Световно първенство. 

В днешния, последен, ден от световното първенство зала "Арена Армеец" е пълна до краен предел. Пред погледа на президента на България Румен Радев българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки. Компания на Румен Радев правеха президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, президентът на БФХГ Илиана Раева и посланикът на световното първенство Мария Петрова.

На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.

На втория финал за деня ансамбълът ни завърши на шесто място на топки и въжета. Отборът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова допусна неточности и получи 20.750.

Шампион на уреда стана ансамбълът на Италия с 22.550. Втори са рускините с 22.200, а бронзът е за Украйна с 21.400.

С финала на три топки и две въжета приключи 36-ото световно първенство. България завършва с общо три медала. Ансамбълът спечели титлата на пет обръча и остана с бронз и олимпийска квота в многобоя.

Индивидуалните ни гимнастички Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн пък се пребориха за сребро в отборната надпревара при жените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама