Баскетболен турнир за момчета приема отбори от пет държави

18:50, 18 сеп 18 / Спорт 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Баскетболният турнир за момчета до 12 години "БУБА Къп Емануил Божков" се готви за своето десето издание, което обещава да бъде най-силното до момента, съобщиха организаторите.

От 28 септември до 1 октомври София ще приеме отбори от пет държави, сред които и топ клубове от Европа в одобрената от ФИБА Европа надпревара, организирана ежегодно от БУБА Баскетбол. БУБА Къп е единственият турнир за подрастващи в България, просъществувал без прекъсване в толкова дълъг период от време, благодарение на усилията на цялото ръководство на клуба.

През 2018-а момчетата в състезанието ще са от набор 2006. За първи път домакин на БУБА Къп ще бъде зала "Триадица", а участниците в турнира ще бъдат обявени в следващите дни. И тази година БУБА Къп ще носи и името на Емануил Божков, покойния основател на турнира.

"БУБА Къп Емануил Божков" е емблематичен за нашата школа и има висока сантиментална стойност за всеки един, свързан професионално и емоционално с клуба", коментира изпълнителният директор на БУБА Баскетбол Мануел Марков. "Щастливи сме, че и през тази година ще имаме възможност да организираме турнира, и то неговото юбилейно десето издание. Тази година със сигурност ще се радваме на много качествен детски баскетбол и силни участници. Искам да изкажа специалните си благодарности на сина на Емануил Божков - Георги Божков - който продължи делото на своя баща и продължава да ни подкрепя, както го правеше баща му."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама