Как спортист спечелил всичко изпада в депресия?

22:56, 19 сеп 18 / Спорт 25 1659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителят на 23 олимпийски медала от Игрите в Сидни, Атина, Пекин, Лондон и Рио Майкъл Фелпс се е налагало да преодолява различен тип депресия след всяка Олимпиада.

Невероятното напрежение в подготовката и участието в Игрите, емоциите от триумфа, огромното медийно и обществено внимание си имат цена. Много често тя е загуба на личностна идентичност и автентичност. На пръв поглед изглежда много примамливо човек да е постоянно в светлината на прожекторитеq kf jfld почти винаги води до пристрастяване. Тъй като никой спортист не е вечно на върха, липсата на това огромно внимание неминуемо води до тежки състояния.

В този ред на мисли съвсем не е случайно, че Майкъл Фелпс беше арестуван за шофиране в нетрезво състояние през 2004-та г., след това заснет как пуши канабис през 2008-ма и не е тайна, че през 2012-та е отказал да излезе от стаята си в продължение на няколко дни.

Статистиката ясно показва, че Майкъл Фелпс съвсем не е сам в тези трудности. Повече от половината професионални спортисти имат притеснения за менталното си състояние особено след няколко големи триумфа и непосредствено след приключване на кариерите им. За съжаление по-малко от половината от тях търсят квалифицирана помощ. Майкъл Фелпс не е от тях.

След последната много тежка депресия той потърси съдействие и беше лекуван за психологични заболявания и сега използва опита си в помощ на други спортисти, които независимо от успехите си в своите дисциплини се борят и с тежки депресии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама