Кметът на Хитрино отвръща на удара на Мая Манолова

15:45, 20 сеп 18 / Политика 25 1603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Нуридин Исмаил отхвърли обвиненията на омбудсмана Мая Манолова за липса на прозрачност при разходването на средствата за възстановяването на Хитрино. Той заяви, че е изненадан от твърденията на омбудсмана, предаде БНР.

"Тези неща ще искам г-жа Мая Манолова да ги докаже пред съда. Оплакванията са без основания.Категоричен съм в това. Така проверка в момента тече. Има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. този неизвестен извършител съм аз. Тя щяла да ме дава на главния прокурор. Да бъде спокойна, въобще нищо не ме притеснява. И стига се спекулира с нещастието на хората", посочи Нуридин Исмаил.

"Няма какво да обсъждам с кмета. Той трябва да застане открито пред хората и да даде отчет пред тях", каза Мая Манолова по време на посещението си в Хитрино преди дни. "Освен факта, че вече трета зима ще има хора, които ще са във фургони или ще я прекарат в условията на течащи покриви, най-големият проблем е с липсата на публичност и прозрачност за взетите решения от Обществения съвет. Аз не съм разследващ орган. Това, което мога обаче да направя, е да накарам кмета и Общината да извадят всички документи и да ги сложат на стената, за да могат хората да ги прочетат", каза в Хитрино Мая Манолова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама