"Лудогорец" допусна обрат и загуби от "Байер Леверкузен" у дома

10:20, 21 сеп 18 / Спорт 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на "Лудогорец" започна участието си в турнира Лига Европа с поражение от немския "Байер Леверкузен" у дома на ,,Лудогорец Арена“. ,,Зелените“ поведоха с 2:0, но гостите направиха пълен обрат и се поздравиха с трите точки.

Германците започнаха по-уверено срещата и в 4-та минута отправиха първия удар към една от двете врати, дело на Кай Хаверц, но топката премина встрани от вратата. Само четири по-късно домакините откриха резултата чрез Клаудио Кешеру. Румънският нападател изпълни великолепно с левия крак пряк свободен удар и даде преднина на ,,милионерите“. След гола "Лудогорец" отстъпи владението на топката на съперника, но ,,аспирините“ така и не достигаха до сериозна опасност. В 22-та минута бразилецът Паулиньо получи добър пас от съотборник, но се засуети и възпитаниците на Пауло Аутуори се справиха. Момчетата на Хайко Херлих продължиха да контролират двубоя и последователни центрирания на Юлиан Брандт бяха изчистени от защитниците на "Лудогорец".

Противно на логиката шампионите на България увеличиха преднината си в 31-та минута. Триходова комбинация, включваща Кешеру, Вандерсон и Марселиньо завърши с попадение на последния на празна врата за 2:0. Домакините обаче не успяха да задържат комфортния си аванс до почивката. Осем минути след гола на Марселиньо Кай Хаверц намери пролука и с плътен удар с левия крак намали пасива на гостуващия състав.

През втората част на терена имаше само един отбор. "Леверкузен" пое инициативата и изпълни три ъглови удара в рамките на три минути. Впоследствие Ренан спаси удар на Хаверц, а Фоланд и Телин се разминаха с топката от близко разстояние след остро подаване на Вендел. В 61-та минута нападателят Исак Кеси Телин заличи предимството на "Лудогорец". Грешка в центъра на терена на Марселиньо позволи на Ларс Бендер да напредне и да подаде към Брандт. Той центрира, Ренан изби кълбото, но то попадна в непокрития Телин, който от близко разстояние нямаше как да сбърка. В 69-та минута гостите осъществиха пълен обрат. Доминик Кор подаде на Хаверц, който залъга противниковите опоненти и този път с десния крак отново беше безкомпромисен, за да изведе ,,аспирините“ напред в резултата.

Докрая на мача "Лудогорец" получи шанс да възстанови статуквото, но удар с глава на защитника Антон Недялков уцели гредата на Лукаш Храдецки. "Байер Леверкузен" се поздрави с победата и взе глътка въздух след трите поражения на старта в Бундеслигата. В другата среща от група А швейцарския Цюрих победи с минималното 1:0 като гост кипърския АЕК Ларнака. Точен бе Бенджамин Кололи от дузпа в 61-та минута. Ето и останалите резултати от първия кръг в Лига Европа:

Група B

Селтик – Розенборг 1:0

Лайпциг – Залцбург 2:3

Група C

ФК Копенхаген – Зенит 1:1

Славия Прага – Бордо 1:0

Група D

Динамо Загреб – Фенербахче 4:1

Спартак Търнава – Андерлехт 1:0

Група E

Арсенал – Ворскла 4:2

Спортинг Лисабон – Карабах 2:0

Група F

Дюделанж – Милан 0:1

Олимпиакос – Бетис 0:0

Група G

Рапид Виена – Спартак Москва 2:0 (Ивелин Попов игра около 20 минути)

Виляреал – Рейджърс 2:2

Група H

Лацио – Аполон Лимасол 2:1

Марсилия – Айнтрахт Франкфурт 1:2

Група I

Бешикташ – Сарпсборг 3:1

Генк –Малмьо 2:0

Група J

Акхисарспор – Краснодар 0:1

Севиля – Стандард Лиеж 5:1

Група K

Динамо Киев – Астана 2:2

Рен – Яблонец 2:1

Група L

ПАОК – Челси 0:1

Види – БАТЕ Борисов 0:2

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама