Експеримент: "Силата на мисълта" спомага отслабването

18:45, 26 сеп 18 25 1731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изследване на учени от Австралия и Великобритания показа, че процесът на отслабване силно зависи от мотивацията и от визуализацията на крайния резултат, съобщи Лайф, цитиран от БТА.

Казано с други думи, желаещите да отслабнат трябва активно да използват "силата на мисълта".

Заключенията на учените са базирани върху експеримент с доброволци, които били разделени на две групи. Психолози се занимавали с участниците в първата група по специално разработена методика, базирана върху визуализация на крайния резултат. Доброволците трябвало да си представят как ще изглеждат, какво ще чувстват и как ще се промени животът им, след като отслабнат.

Заниманията с втората група били по методика, базирана върху мотивационни беседи. Участниците трябвало да разсъждават каква награда ще получи всеки от тях, след като отслабнат, както и да признаят защо започнали борба с излишните килограми. Резултатите не закъснели и в двете групи, но бърборенето се оказало по-малко полезно от фантазирането мълчешком. За 6 месеца участниците в групата, осланяла се на "силата на мисълта", отслабнали със средно 4,11 кг, а тези във втората група - с едва 0,74 кг.

По-рано британски специалисти направиха интересно откритие в сферата на диетите, като увериха, че виното е идеално средство за отслабване. При това се препоръчва консумация на червено сухо вино заедно с чашка кафе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама