Американски милиардер купува "Уембли"

16:50, 26 сеп 18 / Спорт 25 1242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Футболната асоциация на Англия се е съгласила да продаде “Уембли” на собственика на „Фулъм“ и отбора по американски футбол „Джаксънвил Джагуарс“ Шахид Хан за сумата от 600 милиона паунда, съобщава авторитетният Financial Times.

Роденият в Пакистан американски милиардер преговаря за закупуването на английския национален стадион от април насам, като двете страни вече са постигнали споразумение.

В четвъртък предложението ще бъде разгледано от 10-членното ръководство на ФА. Ако то одобри сделката, тя ще бъде представена на среща на Асоциацията през следващия месец, на която ще присъстват 127 членове.

През април Хан заяви, че иска за закупи стадиона, за да засили присъствието на „Джагуарс“ в Лондон “във време, в което други тимове от NFL логично стават все по-заинтересовани от този страхотен град”.

Ако сделката стане факт, Англия ще продължи да играе домакинските си срещи на “Уембли”, като финалите за купите и плейофите също ще останат там. „Фулъм“ няма да се мести на този стадион и отново ще домакинства на стадион “Крейвън Котидж”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама