Младен Маринов откри обновената сграда на пожарната в Нова Загора

16:05, 28 сеп 18 / Общество 25 1961 Шрифт:
Topnovini

„Сигурността е една от основните потребности на обществото, затова когато институциите работят заедно в посока постигане на една обща цел, от това печелят хората”, заяви министър Младен Маринов при откриването на реновираната сграда на пожарната в град Нова Загора.

Маринов изрази категоричната си позиция, че полицаите и пожарникарите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а това е свързано с добра екипировка, автомобили и въоръжение. Само тогава може да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани. Вътрешният министър пожела на служителите да работят всеотдайно в полза на обществото и да се гордеят с избора на професията си. В знак на благодарност за успешно реализирания проект вътрешният министър връчи официален плакет на кмета на града Николай Грозев и неговия екип.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, директорът на РДПБЗН в Сливен комисар Владимир Демирев, представители на местната власт и фирмата изпълнител.

Новият облик на сградата е постигнат по проект за подобряване енергийната ефективност по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”. Общата стойност е малко над 147 000 лв. Сградата на пожарната служба в град Нова Загора е построена през 1956 година, като оттогава е претърпяла частични ремонти. Реновирането решава голяма част от проблемите на сградата, като подмяната на гаражните врати, обновяване на амортизираната фасада, подобряване работата на котелната инсталация, изграждане на нова мълниезащитна инасталация, подмяна на осветителни тела, постигане на ефективна работна среда и достигане клас на енергийна ефективност „С”.

Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Нова Загора обслужва територия с 33 населени места и население около 40 000 жители. Осъществява дейности по пожарна безопасност на значителен горски и селскостопански фонд, както и на важни транспортни коридори. В пожарната работят 28 служители, като заетостта е на 100%, предимно млади служители. Службата разполага с 6 автомобила за пожарогасене по-голямата част от тях нови, получени по европейски програми.

Припомняме, че през 2017 г., след успешно реализиран проект съвместно с МРРБ, община Нова Загора и МВР по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” , беше обновена сградата на Районното управление на МВР в Нова Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама