Софийският университет решава проблема с настаняването с електронна система

12:15, 01 окт 18 / Култура 25 1620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До един месец онлайн система за плащане ще реши проблемите около настанителната кампания на СУ, която предизвика недоволство, чакане и километрични опашки.

Това стана ясно на днешното изявление на ректора на Софийски университет проф. Анастас Герджиков и председателя на Студентски съвет Георги Гълъбов.

Предвижда се до два дни да се сформира комисия от външни за университета хора, която да установи нередностите около настаняването и да предложи пакет от мерки за избягване на подобна ситуация. Тя ще бъде съставена от членове на Министерството на образованието и науката, от Студентски общежития, независими от Софийския университет и от Национално представителство на студентските съвети.

Според проф. Герджиков по-големият проблем се състои в недостига на стаи в общежитията заради едновременните ремонтите на няколко университета в София.

По думите му несправедливото разпределяне на общежития преди 20 години е причината, довела до грешки в тазгодишното настаняване. А именно- множество върнати първокурсници заради липса на стая, настанени са повече студенти, отколкото е необходимо в една стая, а в друга- студенти от различен пол.

Нужни са около 500 легла, за да могат всички студенти да се преразпределят правилно, но решението за тях ще бъде взето на утрешната среща на всички софийски университети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама