Пловдив се включва в предизвикателството да се стигне с велосипед до Луната

19:00, 03 окт 18 / Спорт 25 2101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вело предизвикателството да изминем заедно дистанцията от Земята до Луната, завладява Пловдив на 6 октомври. Професионалисти и любители се качват на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км.

Стартът в Пловдив ще бъде даден в 11:00 ч. до парк "Лаута" – на кръстовището на улиците "Проф. Цветан Лазаров" и ул. "Стоян Паразов" (срещу фитнес центъра). Регистрацията за професионалистите започва в 10:00 ч., а за любителите - в 11:00 ч. и продължава през целия ден.

Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности ентусиасти от шест държави да преодолеят точно 384 400 км. Всички включили се могат да прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години - до завършването на тяхната бакалавърска степен.

Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди.

За да се включите в приключението във вело тура, е необходимо единствено да се регистрирате на сайта www.dzivelo.bg.

Предизвикателството в България започна в Бургас. Там се включиха 97 професионални участници от София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен, както и десетки любители. При първия вело тур в България бяха изминати общо 1886 км. Третата спирка от вело турнето е Стара Загора на 13 октомври като част от тържествата по повод празника на града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама