Акциите на "Ювентус" със сериозен спад заради скандала с Роналдо

16:10, 05 окт 18 / Спорт 25 1479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стойността на акциите на "Ювентус" паднаха с повече от 5% при отварянето на борсата в петък, докато скандалът с обвиненията в изнасилване срещу Кристиано Роналдо се разраства все повече.

В четвъртък торинският клуб излезе с официална позиция в защита на своя футболист, която обаче срещна остра реакция и беше силно критикуван.

Основните спонсори на португалеца Nike и ЕА Спортс пък изразиха "сериозните си притеснения" около случващото се, а голмайсторът на "мореплавателите" остана извън състава за предстоящите мачове от Лигата на нациите, а всичко това се отрази и на "Ювентус".

След привличането на Роналдо акциите на клуба скочиха до рекордни нива - над 1.80 евро за акция. Днес обаче стойността на книжата им спадна с повече от 5% и те вече вървят по 1.25 евро.

Самият Роналдо категорично отхвърли обвиненията и заяви, че няма никакви притеснения от подновеното разследване на случая, а петкратният носител на Златната топка получи защита и от националния селекционер на Португалия Фернандо Сантош. "Познавам Кристиано Роналдо много добре и напълно вярвам на думите му, че никога не би извършил подобно нещо", коментира Сантош.

В същото време Роналдо попадна в групата на "Ювентус" за предстоящия мач на тима с Удинезе този уикенд. Шампионите гостуват в Удине в събота от 19:00 часа българско време. "Той е добре и напълно готов за игра", коментира селекционерът на "бианконерите".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама