Арести в белгийски футболни клубове за корупция и уредени мачове

19:50, 10 окт 18 / Спорт 25 1691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгийската прокуратура разпореди акция по претърсване на офиси на футболни клубове и арести в цялата страна във връзка с разследване за финансови измами, корупция, пране на пари и манипулиране на резултати от мачове, съобщиха местните медии.

Според информацията някои от влиятелните футболни агенти, съдии и ръководители на клубове като „Андерлехт“ и „Брюж“ са сред разпитаните по случая. Полицейски проверки са извършени и в „Стандард“ (Лиеж) и „Генк“.

Общо 44 проверки са планирани в Белгия плюс други 13 във Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и Македония.

Сред арестите на известни лица, които са заподозрени в измами и уговорени мачове, са футболният агент Моги Баят – бивш мениджър на белгийски "Шарльороа". 44-годишният бизнесмен от белгийски и ирански произход е бил един от основните заподзрени.

Според белгийското издание "Льо Соар" полицията е заподозряла Оби Уларе, Мишел Прьодом и Дино Арсланагич от "Стандард", които са свързани с Баят. Вестникът добави още, че са арестувани бившият президент на "Андерлехт" Херман ван Холфсбеек, настоящият мениджър на "Брюж" Иван Леко и реферите Барт Вертентен и Себастиен Делфериер.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама