Бебе почина ден след изписване от болница във Видин

11:34, 12 окт 18 25 1521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новородено бебе е починало само ден, след като е било изписано от видинската болница. Майката обвинява лекарите в немарливост. Скандалът идва само седмица след казуса с Центъра по хемодиализа в същата болница.

Младата жена успява да се порадва на детето си само няколко дни в родилното отделение, съобщава "България он Ер". Пет дни по-късно Кремена и детето са изписани. В епикризата е записано, че новороденото е в отлично здраве.

Жената обаче забелязва, че не всичко е наред. "Казвах им, че не се храни добре. Изяжда наполовината. Те ми казаха, че е нормално. На следващата сутрин, след като ни изписаха не поиска да се храни, не пи и вода", разказва майката.

Тя се обажда на местните медици, а след това бебето е прието в болницата в Монтана. Там правят изследвания и установяват чревна инфекция с критичния показател 143 пункта. Въпреки усилията на лекарите в Монтана, бебето издъхва. От болницата във Видин обаче отричат да са подценили случая на Кремена.

Заради съмнения, жената започва да търси истината. Тя иска да знае какво се е случило с детето й и кой я е изписал без да провери дали всичко е наред.

По случая вече работи и прокуратурата, а майката е сезирала и Медицинския одит.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама