Ще бъде ли подобрен рекордът на Ингемар Стенмарк?

15:11, 12 окт 18 / Спорт 25 5041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-големите скиори на всички времена Ингемар Стенмарк не се състезава вече близо 30 години, но рекордните му 86 победи в стартовете от световната купа остава основна цел на всеки скиор. Най-близо до рекорда на легендарния швед преди старта на новия сезон е американката Линдзи Вон с 82 победи.

Стартовете за световната купа се считат за по-престижни дори и от световни първенства и олимпийски игри защото в тях няма национални квоти. Тъй като всяка нация има право да излъчи определен брой скиори за участие в олимпийски игри и световни първенства, в отборите на големите алпийски нации отпадат много добри състезатели, а феновете често се забавляват с комичните изяви на аматьори от екзотични нации за този спорт, които просто попълват национални квоти за участие. В световната купа това не е така, във всеки старт участват всички най-добри скиори на планетата и победата тук струва теглото си в чисто злато.

Линдзи Вон е експерт в скоростните дисциплини, но през последните години претърпя няколко тежки контузии и операции. Въпреки това програмата й за новия сезон е много амбициозна и включва участия във всички стартове в дисциплините супер гигантски слалом и спускане, които започват в края на ноември в Лейк Луис, Канада.

Вероятността Линдзи да не успее да спечели 4 старта през целия сезон изглежда минимална, но рисковете и трудностите са много и не бива да бъдат подценявани. Едно е сигурно, великият Ингемар Стенмарк ще остане винаги една от световните икони на ски спорта, независимо дали Линдзи Вон ще подобри рекорда му този сезон или не.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама