Въведоха тайбрек във финалния сет на "Уимбълдън"

15:50, 19 окт 18 / Спорт 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 2019 година на "Уимбълдън" вече ще се играе тайбрек в срещите от заключителния сет в турнира при мъжете, жените, на двойки и при юношите и девойките, съобщи Би Би Си.

Организаторите на турнира от Големия шлем в Лондон обявиха, че ще има заключителен дълъг гейм при резултат 12:12 в частта.

До това решение се стигна след паметния полуфинал между Кевин Андерсън и Джон Иснър от този сезон, в който южноафриканецът се наложи с 26:24 гейма в петия сет. След срещата и двамата тенисисти обявиха, че е редно да бъде помислено за промяна на правилата в петия сет, който в техния случай продължи близо 3 часа, припомня tennis24.bg.

„Дойде време за промяна“, обявиха председателят на Организационния комитет Филип Бруук и обясни, че са взели решението в следствие а на предложенията на самите тенисисти и на обзор на срещите в последните 20 издания на турнира на трева.

"Уимбълдън" ще стане вторият турнир от Големия шлем, който ще има тайбрек в петия сет след US Open. В Ню Йорк обаче дългият гейм е при 6:6 гейма, а не при 12:12, както ще бъде в Лондон.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама