Тервел Пулев се върна при стария си треньор

14:50, 24 окт 18 / Спорт 25 1556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тервел Пулев се върна при стария си треньор Михаил Таков, с когото извоюва всичките си успехи при аматьорите, включително и олимпийския медал от „Лондон 2012“. Именно Таков ще бъде в ъгъла на Тервел за двубоя за европейската титла срещу аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе в събота в София в "Арена Армеец".

Пулев обясни причините за раздялата с досегашния си личен треньор Борислав Бояджиев.

"По повод на спекулациите относно раздялата ми с моя досегашен треньор, бих искал да внеса категорична яснота, за да бъдат избегнати такива. Първо нека бъде ясно, че не тренирам само с един треньор. Също така съм излизал в професионални мачове с други треньори в ъгъла (в Германия с Ули Вегнер и Георг Брамовски) . Относно досегашния ми треньор в боксовата зала (Б. Бояджиев) , мога да кажа, че бях поканен на лагер в чужбина от щаба на световния шампион Александър Усик. По този въпрос Бояджиев каза, че "не може да дойде, защото в София губи тренировки и съответно и пари". Тъй като го разбирам напълно и го подкрепям в неговото израстване, реших да го освободя от ангажимента му спрямо моите тренировки. Така че той да има нужното време за целта“, заяви Пулев, цитиран от Спортал.бг.

Снощи Тервел, по-големият му брат Кубрат Пулев и съперникът на Кобрата - Хюи Фюри, проведоха открита тренировка в търговски център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама