Проектантът на релсите по „Графа”: Междуфирмени интереси раздухват кампания срещу ремонта

16:10, 24 окт 18 25 1121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сагата с подложките е раздухана кампания на междуфирмени интереси. Това смята проектантът на релсовия път по улица „Граф Игнатиев” – инж. Илия Илиев. Той заяви, че съжалява, че по медиите се говори за въпроси, които са от компетенциите само на много тесен кръг от експерти.

Няма смисъл и да се говори пред обществеността, която не може да разбере проблемите. Това каза той в отговор на въпроси, касаещи спецификите на траймвайното трасе. Конкретни отговори обеща друг път, бързайки да потегли с автомобила си, защото синята зона щяла да изтече.

Защо има подмяна на първоначално одобрените виброизолационни подложки по релсовия път на улица и „Граф Игнатиев” и защо се е наложило допълнително полагане на ивици от паваж, за да се намали разстоянието между подложката и останалата настилка, бяха двата журналистически въпроси към проектанта на „Графа” – Илия Илиев, предаде "Дарик".

"Аз съжалявам, че се говори в медиите по въпроси, които са от компетенцията на много тесен кръг от експерти. Не можем да говорим за една такава сложна конструкция пред медиите и пред обществеността, която не може да разбере проблемите", обясни Илиев.

"Това е в изпълнение на проекта, който беше одобрен на експертен съвет. Там си има размери на фугите. Отново навлизаме в някакъв тесен конкретен въпрос. Това не е изменение на проекта. По проект има такава фуга между настилката, която е в определени участъци бетонова, в други е от гранит и гумите, които обхващат трамвайната релса и тази фуга трябва да има съответните размери и да бъде запълнена със съответната смес, която е записана в проекта", допълни още Илиев.

По време на изслушването му в комисията по инжинерна инфраструктура, той успокои живущите по улицата, че няма от какво да се тревожат.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама