Адриан Андреев достигна до полуфинал на Мастърса в Ченду

16:50, 25 окт 18 / Спорт 25 1193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националът за Купа „Дейвис“ Адриан Андреев записа втора победа на юношеския Мастърс в Ченду, Китай, и предсрочно се класира на полуфинал в турнира на осемте най-добри в света тенисисти до 18 години.

В мач от група „Шуай“ българинът се наложи над представителя на домакините Му Тао с 6:4, 6:3 и записа втора двусетова победа.

Петият в световната рангилиста Адриан направи пробив за 3:2 и удържа аванса си. При 5:4 17-годишният софиянец сервираше за спечелване на частта. В маратонски гейм той изпусна четири сетбола, спаси две точки за рибрейк и накрая ликува след топка в аут на китаеца.

Андреев стартира и следващия сет с пробив, който осъществи с чудесен прехвърлящ удар. После 17-годишният софиянец постигна още един за 4:1 в гейм, в който отстъпваше с 0:40. В седмия гейм той стигна до мачбол при сервис на Му, но не успя. При 5:2 подаваше за спечелване на срещата, но напрежението си каза думата и беше пробит за първи път в мача. Веднага след това българинът стигна до два мачбола и ликува при втория.

Утре Адриан играе с №1 в света Цен Чун Хсин от Тайван в последен мач. Азиатецът също е на полуфинал, след като по-рано днес спечели срещу Николас Мехия от Колумбия с 6:3, 6:4. Така че Андреев и Чун ще определят кой ще бъде първи в групата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама