ГЕРБ ще предложи Бисер Петков начело на Съвета за хората с увреждания

12:35, 26 окт 18 / Политика 25 1340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалният министър да остане начело на Съвета за хората с увреждания. Това ще предложи ГЕРБ между първо и второ четене в законопроекта за хората с увреждания, който днес беше единодушно приет от депутатите.

Предложението идва, след като стана ясно, че според текстове от новия закон се предвижда начело на ведомството да застане вицепремиера Валери Симеонов. Той е в тежък конфликт с протестиращите майки на деца с увреждания, като те искат оставката му заради негови коментари, че недоволството им е политизирано.

„Няма драма, ние сме на първо четене. До влизане в сила на този закона ще го оглавява министърът на труда и социалната политика. От ГЕРБ ще направим предложение социалния министър да продължи на бъде начело на съвета”, заяви Светлана Ангелова от управляващата партия.

Не се мина и без лични нападки по време на дебатите. Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви на социалистите, че „експлоатацията на страданието е наказуема по всички закони”, докато Корнелия Нинова упрекна управляващите, че се опитват да спасят властта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама