"Барселона" срази "Реал" (Мадрид) с 5:1

19:30, 28 окт 18 / Спорт 25 1341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Барселона" постигна изключително важна победа, след като отнесе "Реал" (Мадрид) с 5:1 в първото "Ел класико" за сезона. В отсъствието на контузения Лионел Меси, Луис Суарес пое ролята на лидер и поведе отбора си към зрелищния успех пред 93 265 зрители на "Кам ноу". Уругваецът беше с голям принос за успеха като реализира три от попаденията, а веднъж удари и греда.

Дори без Лионел Меси съставът на Ернесто Валверде показа мощ в атака и с изключение на един колеблив четвърт час от мача в началото на втората част не остави съмнение в превъзходството си.

Резултатът откри Филипе Коутиньо в 11-ата минута след прекрасна контраатака, която именно той започна с дълъг пас към Жорди Алба, който подаде в наказателното и бразилецът не пропусна.

Фантастично изпълнена дузпа от Суарес в 30-ата минута удвои преднината на каталунците, които играха страхотно през първото полувреме.

В началото на второто полувреме Марсело върна надеждите на Белия балет, които стартираха с тактическа промяна и успяха да изненадат футболистите на „Барселона“.

В рамките на осем минути – от 75 до 83 Луис Суарез оформи своя хеттрик, а през това време удари и греда.
Крайното 5:1 оформи влезлият през второто полувреме на терена Артуро Видал.

След 10 кръга "Реал" изостава със седем точки от "Барселона". Каталунците водят в Ла Лига с 21 точки и имат две повече от "Атлетико" (Мадрид).

От 1994-а година насам Суарес е едва третият футболист на "Барселона" с хеттрик в "Ел класико". Преди него това сториха Ромарио и Лионел Меси.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама