Кубрат Пулев: Можех да взема милиони, ако мачът с Хюи Фюри беше в чужбина

09:50, 06 ное 18 / Спорт 25 4411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Мачът с Хюи Фюри можеше да се проведе в Англия и да спечеля милиони. България обаче е моята радост и затова исках да зарадвам хората тук", коментира Кубрат Пулев пред bTV. На 27 октомври Кобрата победи съперника си по точки пред пълните трибуни на "Арена Армеец" и отново е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация.

"Някои жълти вестници писаха, че съм взел огромна сума, но това не е вярно. Навсякъде другаде можех да я взема, но не и тук за съжаление. Но това е моята радост. За мен не е по-трудно пред българска публика - хората носеха светена вода от манастири и пръскаха моя ъгъл. Дайте си сметка как приемат мен и моите мачове. Парите отиват на заден план. Те не просто ми мислят доброто, а приемат двубоите ми като лична кауза и именно това ми дава енергия. На трибуните имаше англичани, но не им се чу гласчето, въпреки че се заканваха да правят зулуми".

"Доброто настроение след такава победа ме държи цяла година. Бях малко по-гипсиран, защото не се бях качвал на ринга година и половина, а рутината играе роля. Избрах да изляза на "Притури се планината", защото това е много, много силна песен. Тя повлия на хората, на тяхното самочувствие, за тръпката пред екраните и в залата. Галата се излъчи в много държави и тази песен е звучала в цял свят, което ми дава гордост и радост".

Кубрат допълни, че няма ритуали преди мач. "Аз силно вярвам в себе си и в Господ. Много са важни хората около мен, защото те ми дават сигурност и подкрепа. Излизаме и мачкаме всички заедно. Често поправям моя треньора Ули Вегнер. Той казва: "ти трябва", а аз му казвам: "не, ние трябва".

Пулев подчерта, че докато публиката в Германия гледа бокс като на театър, българите са далеч по-емоционални. "На ринга чувам как хората се побъркват при всяко мое движение. У нас те са фенове по-скоро на Кубрат Пулев, отколкото на бокса".

Боксьорът разкри още, че три дни преди мача с Фюри е бил с висока температура. "Имах 39 градуса, но ми мина за един ден. На човек му минават всякакви мисли, но бях решил дори и така да се кача на ринга. Не можех да предам хората. Освен това имах контузия като тази, която ме спря за мача с Джошуа, но по-малка. А и вече имаме опит. Не е само до стискането на зъби, важна е вярата - почваш да търсиш изход от ситуацията. А той е само един - продължаваме напред и победата!"

"Виждах черепа на Фюри през аркадата, която му се отвори. На мен тя дава самоувереност, него го смачква. В следващия рунд той опита да тръгне яко в атака, но това няма как да стане, не съм взет от улицата и съм подготвен. Удържах и той рухна психически - видя, че не може да направи абсолютно нищо. Един удар сигурно тежи няколко тона, зависи къде ще попадне - в брадата, в тялото също много боли. В късните рундове става малко като във филма "Кървав спорт".

"Преди мача от щаба на Фюри имаше много мръсни номера, но им казах - отидете и му кажете, че ще го бия. Той беше много сериозно подготвен, но видя, че никъде няма пролука. Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме свалиха в бокса, а имам над 300 мача при аматьорите".

Кубрат за пореден път очерта ключовата роля на своя баща Венко за родолюбието и шампионския дух на него и брат му Тервел. „Той е знаел имената ни и е планирал какво ще постигнем още преди да ни зачене. Искал е и трети син, който да търси Аспарух.Сигурен съм, че сега ни гледа някъде отгоре и се гордее“.

"Аз исках да имам поне 5 или 7 деца. Няма как, започвам, защото ми предстои усилен труд", пошегува се Кобрата, който от години има връзка с изпълнителката Андреа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама