Навици, които ни пречат да отслабнем

14:30, 11 ное 18 25 2372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безспорно излишните килограми силно влияят на самочувствието ни. Има обаче някои рутинни наши действия, които изобщо не допринасят за постигане на желания резултат. На какво трябва да обърнем внимание ако искаме да постигнем максимален ефект в борбата с килограмите.

За успешно отслабване в областта на дупето и бедрата

Понякога успяваме да правим всичко необходимо през деня, което да ни помага да поддържаме линия, но вечер сдаваме позициите. Защо е нужно да саботираме резултатите си? Може би си мислите, че навиците ви вечер са напълно безвредни, но всъщност се лъжете, пише missbloom.bg

 Вечерно хапване

През деня внимавате с какво се храните – отказвате се от излишни порции или от прекалено мазни или пържени храни. Но с настъпването на нощта започвате да поглеждате какво има в хладилника. Храната, която изядете вечерта няма къде, кога и как да изгорите и сътоветно тя се “лепва” веднага на фигурата ви, за която полагате толкова много усилия през деня.

Кофеин късно вечер

Сутрин кафето дава допълнителна енергия и стимулира метаболизма, но когато го приемате преди лягане, само възбуждате нервната си система и това ви пречи да заспите. Проучвания доказват, че хората, които си лягат късно вечер, са с по-бавен метаболизъм. Тъй като тялото преработва хранителните вещества по време на сън, е по-добре да се въздържате от кофеина късно вечер, за да спите добре.

Недостатъчно сън

Когато не се наспивате, метаболизма ви се забавя и от там отслабването се случва с доста по-бавни темпове. Недостигът на сън повишава нивото на кортизола в организма, което само стресира организма ви и така той не изгаря мазнините, а ги складира. Причината е, че ролята на кортизола е да запасява организма с мазнини, за да подпомогне борбата със стреса.

 Лягате си без да сте се упражнявали

Тренировките са много важен аспект за загубата на тегло. Минимум 30 минути на ден трябва да се занимавате с определена физическа активност, за да ускорите метаболизма си. Мускулите ви ще търсят гориво и по този начин ще изгарят мазнини, превръщайки ги в калории за енергия. Освен това, редовните тренировки подобрят качеството на съня и по този начин забързват метаболизма ви.Това ускорява отслабването

Без облъчване преди лягане

Проучванията показват, че използването на телефон, лаптоп или други приспособления преди лягане затрудняват заспиването. Синята светлина от екрана се абсорбира от очите и действа като стимулатор за мозъка, и така той става активен и не се отпуска. Това пречи на всички процеси, които трябва да облекчат организма през нощта, за да работи добре той през деня или с дурги думи – това е още един фактор, забавящ метаболизма ви и от резултатите от отслабването.

Събуждате се твърде късно

Излагането на слънчева светлина помага на тялото да нормализира естествения си ритъм и така косвено стимулира изгарянето на мазнините. Необходими са ви само 20-30 минути на пряка слънчева светлина, за да събудите тялото си, като най-добрата идея е да се отдадете на кратък джогинг и ще усетите как тялото ви ще ви се отблагодари.

Пиете алкохол, защото ви помага да заспите

Когато не прекалявате с алкохола, 1-2 чаши вино действат отпускащо и дори да ви помагат да заспите, със сигурност не ви помагат да отслабнете. В бирата, водката и виното се крият доста калории. Алкохолът забавя и процесите на изгарянето на мазнините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама