Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват от имунитетите си, БСП застава зад тях

12:27, 08 ное 18 / Политика 25 1757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват от имунитетите си след решение на БСП. По-рано главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите им заедно с тези на още четирима депутати – трима от „Воля”, сред които и лидерът Веселин Марешки, и един от ГЕРБ.

Парламентарната група на „БСП за България“ заставаме като един зад Елена Йончева и проф. Георги Михайлов – вярваме, че са невинни и очакваме да се докаже, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова пред журналисти. „Групата се събрахме, разговаряхме. Решението ни е следното: Елена Йончева и Георги Михайлов доброволно ще си дадат имунитетите. Разчитаме на бързо и обективно разследване, но цялата група заставаме зад тях като един“, допълни Нинова.

„Очаквам, че ще ни се задава и от вас, и политически въпросът дали ще ги изключим от парламентарната група. Казвам го сега и това решение ще остане до края на разследването. Не, няма да ги изключваме от парламентарната група. Това са две ярки остриета на БСП, допускам, че със своите изказвания и своето поведение те са предизвикали такова нещо. Затова ние стоим твърдо убедени, че са невинни и очакваме делото и разследването да го докажат“, допълни още Нинова.

„Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ, това е класическа схема за сплашване. Това обвинение идва само два дни след като настояхме за независима техническа експертиза на българските магистрали в европейски лицензирани лаборатории”, каза пред журналисти Йончева.

„Щом го е поискал, ще се откажа”, каза колегата ѝ от левицата Георги Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама