Кубрат Пулев се дипломира от НСА

15:50, 08 ное 18 / Спорт 25 1446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

13 дни след като извоюва по категоричен начин правото да бъде за трети път в кариерата си официален претендент за световната титла по бокс в тежка категория, Кубрат Пулев свърши още едно важно нещо в живота – дипломира се като бакалавър от НСА „Васил Левски” в София.

Пулев, който на 27 октомври пред 130 000 зрители в „Арена Армеец” надви в 12-рундова тактическа битка британеца Хюи Фюри в елиминационния двубой на Международната боксова федерация (IBF), получи тържествено дипломата си от ректора на висшето учебно заведение проф. Пенчо Гешев.

Облечен в елегантен костюм с вратовръзка и широко усмихнат (очевидно тога с размерите на почти двуметровия и тежащ 110 кг боксьор не е могло да се намери), Кубрат едва закрепи академичната си шапка за дипломиране върху главата, но участва активно в церемонията и заедно с останалите си колеги-дипломанти накрая хвърли черната шапка за късмет.

Дипломната работа, с която Кубрат Пулев защити бакалавърска степен се казва „Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезателите по бокс”. Научен ръководител на Кобрата бе доц. Галина Домусчиева-Роглева. На защитата му присъстваха преподаватели от катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички”.

След 27 мача и 26 победи на професионалния ринг, по-големият от двамата братя Пулеви също изкова дипломата си за висше образование. А тук с 2-1 води по-малкият Тервел, който освен бакалавър от НСА има и юридическо образование, което завърши преди няколко години.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама