Отхвърлиха промените в Закона за концесиите

14:06, 08 ное 18 / Политика 25 1653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът отхвърли поредния опит на БСП да спре концесията на Летище София с 88 гласа "за", 73 "против" и 40 "въздържал се".

От левицата предложиха с допълнение в Закона за концесиите да бъдат изключени от даване на концесия дейността, услугите и обектите на търговските дружества в забранителния списък за приватизация от Закона за приватизация и след приватизационен контрол. Причините за поставяне на тези дружества на особен ограничителен режим за приватизация са сходни с тези, които налагат изключването при режима на концесиите, се посочва в мотивите.

От ГЕРБ и "Обединени патриоти" критикуваха левицата, че тази законодателна промяна не е на мястото си и няма да има желания ефект.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отбеляза, че за четвърти път се опитват да спрат концесионната процедура на Летище София с различни законодателни техники. Тя обяви, че ще се опитат да сезират Върховния административен съд за решението на Министерския съвет за отдаване на концесия на летището, както и ще се обърнат с молба за среща с президента Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама