Заев: Ще има смяна на министри

17:15, 08 ное 18 / Свят 25 1532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реконструкция на правителството няма да има, но вероятно ще има смяна на министри, заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от агенция МИА, съобщи БТА.

Ако някой министър не идва в правителството, логично е кабинетът да седне, да помисли, това да се промени. Такъв е редът. Разбира се, разговаряме с коалиционните партньори, които споделиха отговорността с нас и в частта на другите ресори, каза Заев.

Запитан за член 36 от конституцията, където с конституционните промени името Република Македония не се променя и за което имаше реакции в Гърция, Заев посочи, че това са исторически части в самата конституция и гръцката страна разбира това. "

Не може да кажете, че антифашистката борба е създала Северна Македония, тя създаде Република Македония. Това е историческата част. Навсякъде, където има исторически контекст, не е нужно името да се променя", обясни Заев.

 Той не пожела да коментира вчерашния протест пред съда и исканията президентът Георге Иванов да помилва бившия лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и други лица, обвинени от Специалната прокуратура. "Не вярвам, че в Македония ще се случват такива работи", каза Заев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама