Хубчев преди мача с Кипър: Разчитаме на на отборния дух

16:50, 15 ное 18 / Спорт 25 1358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният отбор на България замина за Кипър за предпоследната си среща от турнира Лига на нациите. "Лъвовете" отпътуваха без Пламен Илиев и Кирил Десподов, които отпаднаха в последния момент заради контузии.

Селекционетър Петър Хубчев заяви, че ще разчита на отборния дух и на колектива за втора победа срещу Кипър.

"Работата беше доста концентрирана и сериозна. Смея да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор. Всеки треньор разчита на нещо, а ние разчитаме на отборния дух, на връзката вътре в отбора. Разчитаме на колектива и това, че отсъстват някои, дава възможност на другите да играят. Доста сериозно се тренира", заяви Хубчев.

По повод отпадането на Илиев и Десподов, треньорът отговори: "Може би отсъстващите са най-добрите в момента в България с тези качества. Но другите също притежават качества. Това, че отсъства един или друг играч, които притежават някакви качества, то заместниците им вероятно притежават други качества", обясни селекционерът.

"По принцип всеки успех е важен. Да, победата в първия мач е допълнителен стимул за отбора. Радвам се на победата над Кипър в първата среща, но аз приемам като голяма радост всяка една победа на отбора", допълни Хубчев.

България има 9 точки и спори за първата позиция в група 3 на Лига С на турнира с тима на Норвегия. Кипър е на 3-о място в групата с 4 точки. Срещата е утре от 21:45 часа на стадион "ГСП" в Никозия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама