Петър Стойчев направи първа тренировка на Антарктида

10:50, 22 ное 18 / Спорт 25 1234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петър Стойчев ще се опита да направи историческо плуване в ледените води на Антарктида. В момента на него и на останалите състезатели не им е позволено да стартират, заради лошото време и наличието на много ледени парчета във водата.

Леките подобрения в атмосферните условия обаче позволиха на българина да направи първата си тренировка.

"Успяхме да направим първо влизане в ледените води на Антарктида. За наше щастие времето за момент се оправи, снега спря, показа се за малко слънцето и получихме разрешение да направим първа тренировка във водата", каза Стойчев пред БНТ.

"Температурата на водата беше минус 0,5 градуса, а на въздуха - минус 3, което не е чак толкова студено. Успяхме всички да влезем да поплуваме. От тук нататък чакаме разрешение кога евентуално можем да направим това състезание от 1000 м, което най-вероятно ще се проведе в 4 серии. Аз ще плувам в последната, заедно с най-добрата жена и един южноафриканец и един испанец, които са силна конкуренция", обясни той.

"Тук непрестанно вали сняг, духа силен вятър. Времето тук е много динамично и непредсказуемо. Водата е пълна с айсберги и късове лед. Казаха ми, че това се нарича ледена супа и е невъзможно да се плува", каза още Стойчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама