Над 40 000 лв. събра 55-часовото бягане на ултрамаратонеца Краси Георгиев

16:50, 22 ное 18 / Спорт 25 1331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

40 825 лв. е общата сума, която ще бъде дарена към каузата на събитието “55 часа: Празник на мотивацията”, а именно повече деца с онкохематологични заболявания да имат достъп до повече спортни мероприятия.

В края на септември ултрамаратонецът Краси Георгиев бяга в продължение на 55 часа в Цар-Симеоновата градина в Пловдив, за да покаже, че всеки може да сбъдва мечтите си, стига да има правилната мотивация и за да подкрепи сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”, към което ще бъдат пренасочени всички събрани средства.

В “Празник на мотивацията” всички желаещи можеха да допринесат към каузата, а единственото, което трябваше да направят, е да се движат заедно с Краси. Изминатите от всички участници километри бяха символично дарени към инициативата Team Blue на една от най-големите български банки - да изминем чрез спорт разстоянието до Луната и обратно, за да може километрите ни да бъдат превърнати в реални парични средства. Именно след края на международната кампания, от която стана част и събитието “55 часа: Празник на мотивацията”, стана ясна сумата, на която се равняват изминатите от участниците километри.

Събитието събра в Пловдив повече от хиляда души, които с бягане, колоездене, лонгборд, кънки и други изминаха 16 472,67 км. Техните километри се монетизират в сумата от 36 807.10 лв. Към нея обаче трябва да прибавим и 4018 лв., събрани в кутиите на Сдружението по време на събитието.

Наскоро ултрамаратонецът даде специално интервю пред екипа на ТОПНОВИНИ, където разказа повече за състезанията, мечтите и наркотиците. Целта на Краси Георгиев е да мотивира повече млади хора да спортуват и да се развиват. 

“Много сме щастливи, защото Краси Георгиев даде всичко от себе си и премина през какви ли не изпитания, за да може да помогне да осъществим една наша мечта. Ще използваме част от средствата, за да организираме спортна олимпиада в София, по модел на московските “Игри за победители”, за деца, справили се с онкологично заболяване. Отдавна говорим за организирането на такова спортно събитие, на което да могат да се включат много повече деца. Вярваме, че чрез спорта ще мотивираме и дадем кураж на децата, които все още са в болничните стаи, по същия начин както Краси мотивира толкова много хора да бягат заедно с него и да припознаят нашата кауза” - каза Петя Андреева от сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама