Златан Ибрахимович представи втората си книга "Аз съм футболът"

19:50, 22 ное 18 / Спорт 25 2845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Златан Ибрахимович представи втората си книга "Аз съм футболът". В нея безкомпромисният голмайстор е подбрал снимки от кариерата си в "Малмьо", "Аякс", "Ювентус", "Интер", "Милан", ПСЖ, "Манчестър Юнайтед" и САЩ. Включени са и интервюта с агента му Мино Райола, Жозе Моуриньо, който му бе наставник в "Интер" и "Юнайтед", както и с негови бивши съотборници.

"Идвам от своя собствена планета, нещо, което никой не е виждал. Аз съм човек от едно място, което всички си мислят, че е гето. Заради това ме приемаха по-различно. Не бях добре дошъл, но убедих всички в обратното и сега те ме следват. Аз идвам от планетата Златан!", каза нападателят в интервю пред радио BBC 5.

37-годишният нападател сподели, че основна роля за оформянето на реализаторските му умения има италианският специалист Фабио Капело, който бе негов треньор в "Ювентус": "В началото просто ме караше да тренирам с момчетата от младежкия отбор – те ми центрираха, аз шутирах. И така в продължение на месеци, докато не станах машина. Накрая не исках да виждам нито вратар, нито врата."

"В Италия се оформих, там играх срещу най-добрите защитници – излизах срещу "Милан", които бяха с Малдини и Неста, които имаш половин шанс да преодолееш. И като го направиш, трябва да вкараш на вратар от световна класа като Дида", каза още Ибрахимович.

Нападателят на "ЛА Галакси" кара втори сезон в МЛС, като до момента има 22 гола в 27 мача. Напоследък силно се говори, че ще подсили "Милан" през януарския трансферен прозорец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама