Фандъкова: Метрото ще стига до лифта в Симеоново

15:46, 22 ное 18 25 1717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичани и гостите на София ще могат да стигат до Симеоновския лифт с метро и оттам директно ще потеглят към високите части на Витоша. Столичният общински съвет потвърди днес проекта на общината за изграждането на обща станция на метрото и на Симеоновския лифт.

Общинските съветници са приели и предложението към проекта за безвъзмездното и безсрочно право на преминаване в полза на Столична община през частните имоти в обхвата на трасето, става ясно от съобщение на столичния кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Това е начинът да осигурим най-удобната връзка с планината – директно от станция на метрото. Предстои изменение на Общия устройствен план на Столична община, с което да обезпечим разширението на метрото след станция „Бизнеспарк“ до северната страна на Околовръстния път (срещу „Ринг мол“ и Икея) с още една нова междинна станция", съобщава още тя.

Преди дни кметът на район “Витоша” Теодор Петков уточни, че за момента няма осигурено финансиране, но то обаче ще бъде предвидено в промените в Общия градоустройствен план, които касаят бъдещите разклонения на метролиниите.

Днес Столичният общински съвет е гласувал доклад на Петков, с който общината получава сервитут за удължаването на въжената линия. Става дума за 11 дка частни терени, през които ще мине бъдещото трасе, уточни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама