Битката за осминафиналите на Шампионската лига продължава

11:50, 28 ное 18 / Спорт 25 1124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази вечер още няколко отбора ще си гарантират участие на 1/8-финалите в Шампионската лига, а за други надпреварата ще приключи. Със сигурност най-очакваният сблъсък е този в "групата на смъртта" между ПСЖ и "Ливърпул". Освен тях, и "Наполи" се намества в битката за първите две места. Италианците и англичаните имат по 6 точки, а "парижани" са с 5.

Големите притеснения във френския гранд са свързани с нападателите Неймар и Килиан Мбапе, които получиха контузии преди седмица в мачовете на националните си отбори. Старши треньорът Томах Тухел обаче увери, че и двамата ще са на линия за важния двубой. Първият мач на "Анфийлд" завърши 3:2 в полза на домакините.

В първа група "Атлетико" Мадрид и "Борусия" Дортмунд водят убедително пред "Монако" и "Брюж". "Дюшекчиите" приемат "Монако" на "Уанда Метрополитано" от 19:55 ч., а срещата ще се излъчва в ефира на bTV Action. "Жълто-черните" посрещат "Брюж" на "Сигнал Идуна Парк" от 22 ч.

Друг мач, който предизвиква сериозен интерес, е този във втора група между "Тотнъм" и "Интер". През уикенда играчите на Маурисио Почетино разгромиха с 3:0 "Челси", но сега трябва да се представят силно и срещу "нерадзурите". Ако "Интер" спечели дори точка, класирането за директните елиминации ще е гарантирано.

"Барселона" вече си гарантира мачове и напролет, а евентуален успех срещу ПСВ Айндховен в Холандия, може да се окаже достатъчен за първото място. "Филипсите" са на дъното в групата с едва една точка, но все още могат да се преборят за третата позиция при благоприятно развитие на оставащите мачове.

В четвърта група лидерът "Порто" е домакин на втория "Шалке 04". Победата ще означава сигурен 1/8-финал и за двата отбора, като португалският гранд може да се класира дори при равенство. Евентуална точка може да се окаже добре дошла и за германците, ако "Галатасарай" не победи "Локомотив" Москва като гост в другия мач. Руснаците са единственият отбор без точка от всички участници в груповата фаза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама