Емануил Йорданов: Заплашвали са Биляна Петрова да каже, че Иванчева е взела подкуп

09:30, 21 дек 18 25 1770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В последните години се създаде практика, при която задържането се използва за принуждаване на обвиняeмите да правят самопризнания и да сключват споразумения с прокуратурата". Това каза пред bTV Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова – заместничка на отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева.

"Прокуратурата ни изправя пред опасността държавата все повече да плаща обезщетения", коментира той.

"Възможно е Иванчева и Петрова да останат в ареста", призна Емануил Йорданов. Преди два дни спецсъдът ги пусна под "домашен арест", но в четвъртък Апелативната специализирана прокуратура поиска те да останат зад решетките.

"Разследващите са заплашвали Биляна Петрова да каже, че Десислава Иванчева е искала и получила подкуп", заяви още Емануил Йорданов. "Заплашвали са я, че когато отиде в затвора, ще ѝ се случат лоши неща", допълни защитникът.

По думите на адвоката състоянието им е много лошо и здравето им се разбива.

Случаят с бившия кмет на Галиче Ценко Чоков и снимката му в ресторант, докато е под домашен арест, се хиперболизира, смята още Емануил Йорданов. „Той е отишъл някъде, на връщане влиза е ресторанта, пие една студена вода в прекия и преносния смисъл на думата и се прибира. Той не се е отклонил, не е извършил друго престъпление. Мисля, че дори и да има нарушение, той е съвсем формално”, коментира Йорданов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама