Журналисти бяха нападнати от „жълти жилетки“ във Франция

10:53, 23 дек 18 / Свят 25 1394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две журналистки от френската държавна телевизия Франс 2 са били  ападнати вчера от "жълти жилетки" на пункт за събиране на тол такси в Южна Франция, предаде Франс прес. Инцидентът станал в Булу, близо до границата с Испания.

Полицията е използвалла сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Франция граничи с Каталунския регион на Испания, а към протестиращите се присъединиха десетки активисти за независимостта на Каталуния, които също носеха „жълти жилетки“. Двете пострадали журналистки отразявали обстановката на частично блокиран от демонстранти пункт за тол такси. Когато полицията използвала сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, настъпила паника. Двете журналистки били обкръжени и удряни от демонстранти, които ги обвинили, че са продажнички и че манипулират фактите.
Медиите и журналистите често са жертва на гнева на движението  "жълти жилетки".

Това бе шестата поредна събота на протести на "жълтите жилетки" във Франция. Снощи броят на участниците в протестите на "жълтите жилетки" във Франция е достигнал близо 39 000, съобщи телевизия Бе Еф Ем, цитирана от ТАСС. Агенцията отбелязва, че миналата събота демонстрантите са били много повече - около 66 000.

Макар че демонстрациите бяха предимно спокойни в сравнение с бунтовете в Париж по-рано през месеца, имаше опасения за ефекта им върху пред-коледните продажби. Според Министерството на икономиката на Франция, магазините в страната отчитат спад от най-малко 25% в продажбите си в сравнение със същия период на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама