Засилени мерки за сигурност в Барселона след предупреждение от САЩ

19:45, 25 дек 18 / Свят 25 1744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Барселона засилиха мерките за сигурност след предупреждение на Държавния департамент на САЩ за риск от терористична атака в града по време на коледните и новогодишни празници.

Според испанския "Ел Паис", полицията издирва 30-годишен мароканец с разрешително да шофира автобуси.

През август миналата година джихадист вряза микробус в пешеходци в центъра на Барселона, загинаха 16 души, ранени бяха над 130.

„Работим по заплахата“. Така от каталунското вътрешно министерство коментираха предупреждението от Консулския отдел на Държавния департамент към американските граждани в Барселона. То ги приканва да бъдат бдителни с превозните средства, включително автобуси, в района на Лас Рамблас и други популярни места. Каталунската полиция, според пресата, издирва млад мароканец, който може да опита да връхлети с автобус върху пешеходци.

Мъжът бил от Казабланка, имал книжка за управление на автобус и досие в Испания от 2006 г. за обида на полицай на летището в Малага. Проверяват се водачи на автобуси и микробуси в центъра на Барселона, наблюдават се и компаниите за автомобили под наем, засега нямало данни мъжът да е на испанска територия, твърди пресата.

Официално властите говорят за временно засилване на мерките за сигурност на местата, където се струпват много хора. Степента на терористична опасност в страната остава на предпоследната четвърта степен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама