Топ 3 момента от световния футбол през 2018

17:28, 31 дек 18 / Спорт 25 1563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предвид многото запомнящи се моменти в световния футбол през 2018 е изключително трудно да се определят трите най-значими. Цар футбол отново радваше стотиците милиони фенове на най-масовата игра на планетата и финалът на Световното първенство в Русия счупи редица рекорди за зрителски интерес от всички краища на планетата.

Ето нашите предложения за топ 3 момента от световния футбол през 2018:

1. Срещата между отборите на Испания и Португалия в груповата фаза на Световното първенство по футбол в Русия

Ако някой от Холивуд можеше да напише интригуващ футболен сценарий, едва ли щеше да е много различен от невероятната игра и на двата отбора, постоянните обрати и разбира се гениалният Кристиано Роналдо. Футболистите и на двата отбора се познават изключително добре и титаничният сблъсък помежду им извади най-доброто от най-добрите - истински празник за феновете по целия свят.


2. Финалът на Световното първенство по футбол в Русия

В най-гледаното спортно събитие за годината отборите на Франция и Хърватска ни зарадваха с много красива игра и един от най-резултатните финали в историята на спорта. Младите надежди в отбора на Франция оправдаха доверието и съвсем естествено заеха местата си на върха в отборното структура.

Не по-малко интригуващи бяха и нелепите събития в награждаването на шампионите.

3. Финалът на шампионската лига между отборите на Реал Мадрид и Ливърпул  

Финалът на Шампионската лига разтърси феновете на футбола с умело скрити под повърхността тънки и дори коварни номера в играта. Известният с агресивността си Серхио Рамос контузи нападателя на Ливърпул Салах и вратарят Кариос. Салах напусна терена, Кариос остана в игра и допусна няколко ключови грешки, за които буквално бе унищожен от феновете на Ливърпул. Юрген Клоп си позволи да нарече Рамос “Злокачествен тумор в нашата красива игра”. 

Реал Мадрид достигнаха поредния връх в историята си и броени дни след това оторът мечта се разпадна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама