Определиха Мирела Демирева като най-добрата лекоатлетка на България

14:50, 18 яну 19 / Спорт 25 1542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева беше определена за лекоатлет на България за 2018 година в традиционната анкета на списание "Атлетика".

Демирева завършва на първото място в класацията за втори път след 2016 година, когато спечели олимпийското сребро в Рио де Жанейро и беше определена и за спортист на България във вота на спортните журналисти. Демирева беше наградена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

"Благодаря за признанието и за подкрепата. Истината е, че без подкрепа няма как да си успешен. 2018 година беше много успешна както за мен, така и за целия български спорт", каза Демирева.

"За мен е огромна чест да връча наградата за атлет на годината. Мирела направи една фантастична година. През последните години забелязваме един подем в леката атлетика. Това си пролича особено при младите през 2018-а. Ние като държава ни остава само да се погрижим за инфраструктурата. Стадион "Академик" винаги ми е бил приоритет и се надявам скоро да започнем реконструкцията", каза Кралев.

Най-бързата българка Ивет Лалова-Колио получи плакет за популяризиране на леката атлетика в България, в Европа и по света. Тя четири пъти е избирана за атлет на страната в кариерата си.

"Благодаря за всичко, което се прави за спорта. През цялата ми кариера не съм виждала да се инвестира толкова много в България, както това се случва в последните години", каза Лалова-Колио.

Награди получиха изгряващите звезди на леката атлетика - световна шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева и Валентин Андреев, вицешампион от младежките олимпийски игри на чук.

Отличени бяха Лъчезар Вълчев и Вержиния Костадинова, победители във веригата за млади атлетически таланти през 2018 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама